Evde Çiçek Yetiştirmek İsteyenlere Öneriler

Yaşam Tarzı - 08 Şubat, 2021 - Okuma Süresi: 5 Dk.

08 Şubat, 2021

Evde Çiçek Yetiştirmek İsteyenlere Öneriler
Kredi: ArtPal

Eve yetiştirilebilecek hem gözümüze hem gönlümüze hoş kokularıyla ve görüntüleriyle enerji katacak 5 çiçek ve bu çiçeklerin bakımına dair bilgileri evde bitki yetiştirmeye yeni başlayanlar için derledim.

MEŞHUR LAVANTA

3'lü Set Mermer Görünümlü Saksıda Yapay Lavanta Çiçeği

Akdeniz'in göz bebeği çiçeği lavanta evimize akdeniz esintileri getirecek. Kısaca bu güzel mor rengi evimize katmak için size bilgi vereceğim.Bu canlardan evde yetiştirmek adına önerilen türleri "Munstead ve Hidrote " türleri. En ideal toprakları ise kuru ve kireç bakımından zengin topraklardır. Lavantalar toprağı nemli olduğu sürece susuzluğa dayanıklıdır ancak bu mor renkli bitkimiz de her çiçek gibi akşam sabah ılık su ile (oda sıcakalığında beklemiş ayrıca suyu bekletmek kireç ve klordan arındırır) sulanmaktaan gayet mutlu olur. Güneş ışığını çok seven Akdenizimizin meşhur lavantası evde 10-12 derecede gayet güzel büyür. Ayrıca lavantamızın hava alması açısından saksısınında delikli olmasına dikkat edilmeli. Lavantamıza güzelce baktıysak onu mutlu ettiysek o da bize artık o güzel mor çiçeklerini açmaya hazırdır haziran ve ağustos aylarında. Ayrıca lavantamız bizi virüs ve bakterilere karşı koruyan güzel bir karamanımızdır özellikle bu corona günlerinde tam ihtiyacımız olan bitki. Evde lavanta yetiştirenler lavantalarla dolu tarlara gitmek isterseniz Ispartanın Lavanta kokulu köyü de müthiş bir seçenektir.

 

Türkiye'nin lavanta cenneti: Kuyucak Köyü | NTV

 

ŞANS BAMBUSU

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Ev Bitkileri -

Çin inanışına göre yapraklarını kesmek bolluk ve bereketin azalmasına yol aöarmış bu yüzden elinizle koparmanız gerekliymiş.Topraksız, sadece vazo içinde iri çakıltaşlarıyla sabitlenir ve vazoya içme suyu doldurmamız yeterlidir. Bitkimizn suyunu 25-30 günde bir değiştirmemiz yeterlidir. Ilık ortamı (oda sıcaklığı ideal) seven bambularımız direkt güneşten de pek hoşlanmazlar.Hafif gölgeli bir yer onlar için asıl ideal ortamı sağlayacaktır. Ayrıca bambularımıza istediğimiz şekli de verebiliriz düz,spiral vb.

 

Evinize Şans Getiren Bambular Hakkında Bilmeniz Gerekenler – Bloom & Fresh  Blog

Bambularımız evimize çok otantik bir hava katacağına eminim. Ayrıca bambu köklerimizi kaç adet yetiştidiğimize bağlı olarakçeşitli şanlara yol açıyorlar mesela;

2kök:AŞK          3-6kök:MUTLULUK         5-7kök:SAĞLIK          8kök:SERVET          9kök:İYİ BİR GELECEK         21kök:BİRÇOK NİMET

 

YELKEN ÇİÇEĞİ 
Namı diğer barış çiçeği. İsminin de hakkını vererek NASA tarafından yürürtülen çalışmalar sonucunda"Havadaki zararlı kimyasal gazları yok eden bitkiler "arasında yer almaktadır. Toprak olarak mineralden zengin topraklarda daha verimli yetişir, özellikle torf ve lif bakımından zengin topraklar tercih edilebilir.Toprağını sürekli nemli tutmalıyız. Yaz aylarında sık sulama kış aylarında haftada 1-2 kez sulama yeterli olacaktır. Ama çiçeklenme dönemi olan ilkbahar ve sonbahar aylarına dikkat bu dönemde toprağın kurumasını bekledikten sonra sulama yapılmalı. Hatta çiçeğimizi daha karanlık bir alana alırsak daha çabuk çiçeklendiğini görürüz. Güneşlenme konusunda yelken çiçeğimiz doğrudan güneşten pek hoşlanmaz aydınlık ortamlar onun için idealdir.

 

 

GALAKSİNYA(BARDAK MENEKŞESİ)

Gloksinya (Sinningia-Bardak Menekşesi)

Satürn gibi çevresinde beyazlık olan mor veya pembe renkli çiçekler açan havalı bir bitkimizdir. Toprağımnı humuslu sever ayrıca toprağın nemli tutulmasından da hoşlanır. Ama dikkat bitkimiz fazla sularsak dipteki soğanları zarar görebilir .Eğer nemli bir ortamda yaşamıyorsanız nemini sağlamak adına saksının altına su koyup üzerine de çakıl taşı koyarak bitkimize nemli bir ortam sağlayabiliriz. Direkt gün ışığını sevmez, aydınlık bir ortam ve yetince şık olması bitkimizin seveceği koşulları sağlar. Bu bitkizimin ayrıca dinlenmeye ihtiyacı vardır ki daha güzel ve sağlılklı olabilsin. Kışın dinlendirilmeli, ekim ayı girince dışarıda tutulmalı ve sulama azltılmalı.

 

KUMKUAT BİTKİSİ

Kamkat kemiği ekimi. Kamkat - ne tür meyve, fotoğraf, fayda ve zarar

Bizim güzel turunçgilimiz. Evimize köy,orman havası katacak küçük ağacımız ve meyveleriyle renk katacak evimize. Fidesini aldığımızda bulunan toprağına torf adı verilen organik topraktanda eklenmeli. Toprak değişimi yılda bir kez yeterlidir. Saksısı kalın toraktan (köklerini korumak için), tabanı delikli bir saksı olmalı. Turunçgiller ailesinden olduğundan gün şığını ve sıcağı sever. Ama dikkat direkt güneş ışığı değil aydınlık bir ortam olmalı. Her tarafının güneş görmesi için arada bir saksını çevirmeliyiz. Yazın haftada 2 kez kışın haftada1 kez sulanması yeterlidir ve yaprağını değil toprağını sulamalıyız. Çiçek açma zamanı temmuz ,ağustos aylarında başlar ve sonbaharın başlamasıyla meyveler olmaya başlar.Meyveler olunca hemen almamalıyız ilk önce sulamayı azaltırız daha sonra alırız hemen almak yaprakların dökülmesine yol açar. Ve meyvelerini yiyebilir ya da reçelini bile yapabilirsiniz.

 

 

 

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.