İki Adımda Minimalizm

Yaşam Tarzı - 19 Temmuz, 2021 - Okuma Süresi: 3 Dk.

19 Temmuz, 2021

İki Adımda Minimalizm

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen ''minimalist'' yaşam tarzını duymuşsunuzdur. Peki nedir bu minimalizm? İki adımda nasıl minimalist olunur? Gelin birlikte bu soruların cevabını arayalım

''Minimalizm'' ve ''minimalist yaşam'' kavramları son zamanlarda sıkça karşımıza çıkmaktadır. En basit anlamıyla minimalizm; hayatınızda yalnızca ihtiyacınız olan, belli bir amaca hizmet eden nesneleri kullanmaktır. Bu yaşam stiliyle günlük hayatınızda neye ihtiyacınız varsa yalnızca ona sahip olacak, fazlalıkları hayatınızdan çıkaracaksınız.

Minimalizmi hayatınızın içinde kullanmak sonu olmayan ve sürekli gelişen bir süreçtir. Bu sürece dahil olduğunuz taktirde hayatınız çok daha düzenli olacak ve evinize ferahlık hakim olacaktır. Birçoğumuz fazla eşyaya sahip olduğumuzda daha mutlu ve güçlü hissetsek de bu durumun sürekliliği olmadığının ve kişisel olarak bizi ileriye taşımadığının farkına varmamız gerekmektedir. Nitekim sahip olma içgüdüsünün bir sonu olmadığını ve yeni nesnelere sahip oldukça dahada fazlasını isteyeceğimizi bilmeliyiz. Peki minimalist yaşam tarzını hayatımızın içine nasıl entegre edebiliriz? İşte bu yolda sizi başarıya götürecek iki adım:

1. Niteliğe Odaklan

Minimalist yaşama geçmemiz  yeni eşyalar almayacağımız anlamına gelmez, yalnızca alışveriş yaparken çok daha bilinçli ve ihtiyaçlara odaklı olduğumuz anlamına gelmektedir. Her şeyden önce alışveriş yaparken neyi ne kadar çok aldığımıza değil, aldığımız nesnelerin niteliğine bakmalıyız. İhtiyacımız olan eşyanın en iyisini almaya odaklanmalı ve bu sayede sürekli alışveriş yapmaktan kurtularak paradan da tasarruf etmeliyiz.

İki Adımda Minimalizm

2. Fazlalıklardan Kurtul

Hepimizin en fazla çeşite sahip olduğu nesnelerin başında kuşkusuz kıyafetlerimiz gelmektedir. Ancak birçok ürünü yıllarca kullanmıyoruz ve dolapta eskimeye terk ediyoruz. Eğer minimalist yaşama geçmek istiyorsak tüm dolabımızı gözden geçirmeli, kullanmadığımız eşyaları ayıklamalı ve ihtiyacı olan insanlara vermeliyiz. Böylelikle fazla kıyafetten kurtulduğumuz gibi bizim ihtiyacımız olmayan ürünlerin sahiplenilmesini sağlayabiliriz.Tıpkı kıyafetler gibi diğer ev eşyalarında da fazlalıkları ayıklamalı ve depo edilen ürünlerden kurtulmalıyız. Nitekim yıllarca kullanılmayan bir ürünü ‘bir gün ihtiyacım olur’ diyerek saklamak pek akıl kârı değil gibi.

İki Adımda Minimalizm

Minimalist yaşama alışmak ve eşyalara olan bağlılıktan kurtulmak biraz zaman alabilir ancak bu yaşam tarzıyla bütçenizi koruduğunuzu ve daha nitelikli eşyalara sahip olduğunuzu fark ettiğinizde asla pişman olmayacaksınız. Fazlalık olanlardan kurtulmaya ve bilinçli şekilde hareket etmeye başladığınızda eviniz gibi hayatınızın birçok alanında minimalist yaşamın sürdürülebilir etkisini göreceksiniz.

 

Minimalist bir yaşama geçmek istiyor ancak hala birkaç sebep arıyorsanız aşağıdaki içeriğe de göz atabilirsiniz:

https://www.kampustenevar.com/kategori-yasam-tarzi/minimalist-bir-yasam-icin-6-sebep

Minimalizm akımının öncülerinin hazırladığı bir belgeselin incelemesini okumak isterseniz aşağıdaki içeriğe bir göz atabilirsiniz:

https://www.kampustenevar.com/kategori-yasam-tarzi/belgesel-incelemesi-the-minimalists---less-is-now

                                                                           

Haftalığın PeP'te!

İlk 15'a giren her içerik ile 200 TL kazan!

En popüler yazar sen ol!

Okunma puanını artır, kazan!

Liderlik Tablosu'na göz at!

Bu haftanın en çok okunanları.

E-bültenimize abone ol!

Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.

Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen hüküm ve koşulları kabul ediyorum.