Bitkilerin Şifalı Dünyası
Yaşam Tarzı - 25 Ocak, 2021 - Okuma Süresi: 3 Dk.
25 Ocak, 2021
Özellikle bu salgın döneminde kendimize daha fazla dikkat edip, kış dönemini en az hasarla atlatmalıyız. Hastaneler acil olmadığı sürece gitmekten kaçındığımız bu günlerde gelin bitkilerin sesine kulak verelim.
Bu soğuk havalarda kendimizi bitkin ve yorgun hissederiz. Özellikle de bu salgın döneminde iyice eve kapandığımızı düşünürsek dönemsel olarak strese bağlı uyku sıkıntısı, gerginlik ve tükenmişlik sendromu yaşadığımız oluyor.Siz sevgili okuyucularıma tavsiyem bitki çaylarına ağırlık vermeniz olacaktır. Bitki çayları çeşitlerine göre birçok Gelin birlikte hangi çayının neye iyi geldiğine birlikte bakalım.
Papatya Çayı: Papatya çayının sakinleştirici özelliği sayesinde stresli iş/sınav günlerinizde tercih edebilirsiniz. Çok yoğun tempolu geçen günün ardından da yine güzel bir papatya çayı iyi gider.
Melisa Çayı: Melisa çayı, yine papatya çayı gibi sakinleştirici etkisii görmektedir. Özellikle uykuya dalma veyahut iyi uyuyamama problemi çekenler uyumadan önce 1 bardak melisa çayı ile bebekler gibi uyuyacaktır.
Ihlamur Çayı: Daha çok soğuk algınlığında tercih edilen ıhlamur çayı şikayetinize göre her derde deva olabilecek niteliktedir. Özellikle grip olduğunuzda içine 'tarçın, elma, ayva, limon, zencefil' gibi ek besinleri kullanarak hazırlayacağınız ıhlamur çayınız tam bir şifa kaynağıdır. Ayva daha çok öksürüğü yumuşatmak için, zencefil ise boğaz ağrısını dindirmek için kullanılır.
Yeşil Çay: Daha çok zayıflamak için kullanılsada harika bir ödem atıcıdır.
Ada Çayı: Ada çayının faydalarını saymakla bitiremeyeceğim galiba. Depresyona iyi gelir, vücut ağrılarınızı hafifletir. Vücudunuzdaki zararlı toksinleri atmanıza yardımcı olur. Astım ve bronşit hastalarına da önerilir.
Kekik Çayı: Özellikle üst solunum rahatsızlıklarına iyi gelir. Kekiği kaynar suda demleyip içmeniz yine astım, bronşit gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Ocakta kaynatıp buharını içinize çekmeniz de işe yarayacaktır.
Rezene Çayı: Rezene çayı, yapısı sayesinde vücudunuzdaki şişkinliği ve ödemi alır. Evden çıkmadığımız bu dönemde haftada 1 rezene çayı içmekte fayda var.
Nane-Limon: Nane limon çayı yine gripte tercih edilmektedir. Naneyi tek başına demleyip içmeniz ise mide bulantılarına birebir gelmektedir.
Zencefil: Çaylarda da kullanılan zencefili boğaz ağrılarınızı dindirmek için süt ve karabiberle birlikte kaynatıp içtiğinizde etkisini hemen göreceksiniz.
Bu yazımda özellikle kendim deneyimleyip kullandığım ve şifasını gördüğüm çayları sizlere aktarmak istedim. Mümkün olduğunca doğal yöntemlerle kendimize bakmalıyız. Her şeyde olduğu gibi bitki çaylarının da çoğu zarardır. Size tavsiyem günlük dozajınızı aşmayın ve bitki çaylarını birbirleriyle çok fazla karıştırmayın. İlaç yerine geçmemekle birlikte muhakkak aile hekiminize danışmanızı öneririm. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, sağlıkla kalın.
E-bültenimize abone ol!
Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.