Vücudumuzun Enerji Merkezleri: Çakralar
Yaratıcılık - 21 Mart, 2022 - Okuma Süresi: 3 Dk.
21 Mart, 2022
Çakra denildiği zaman aklınıza birçok terim gelebilir. Peki çakra nedir? Çakralardan nasıl faydalanabileceğimizi ve ne olduğunu öğrenmek için haydi yazıma, çakraları öğreniyoruz.
Çakra Nedir?
Çakra kelime anlamı olarak tekerlek ve yuvarlak anlamına gelmektedir. Bizim vücudumuzdaki karşılığı ise enerji daireleridir. Vücuttaki farklı enerji merkezlerini temsil eder. Konum olarak kafamızın üstünden başlar ve omurganızın hemen altında biter. Tamamen duygusal ve fiziksel huzuru etkileyen sinirlere, organlara ve bedenimizin karşılık gelir. Bu bölgeleri enerji bölgeleri olarak tanımlarız.
Çakraların Düzeni Bozulursa Ne Olur?
Enerjimizde yani çakralar birbirleriyle uyumunda sorun olduğu zamanlarda zihinsel, fiziksel ve ruhsal sağlığımız olumsuz yönde etkilenir. Herhangi bir durumda tıkandığınızı düşündüğünüzde buna sebep olan çakralarınız olabilir. Yani yağmurlu bir günde içinizi karartan yağmur değil, iç enerjiniz olabilir. Aynı zamanda çakralarınız yanlış hizalandığında yaşam enerjisinin çakralara akışı engellenir. Bu durum sağlığınızda, duygu ve düşüncelerinizde problemlere neden olur.
Vücudumuzdaki 7 Ana Çakra
Biz sizin üstünüzde yedi yol yarattık! Ve biz yaratılıştan/yaratılmışlardan gafil de değiliz.
Muminun(17), Kur'an
-
Kök Çakra: En aşağıda, omurganın dibinde bulunan çakramızla başlıyoruz. Element olarak toprağı ve dünyayı simgeler. Rengi kırmızıdır. Bu çakra, hayatta kalma, hırs ve kendi kendine yetebilme durumlarını simgeler. Kök çakrasının dengesi bozulduğunda kendinizi korkulu, güvensiz, sinirli ve tedirgin hissedebilirsiniz.
-
Sakral Çakra: İkinci çakramız alt karın bölgesinde bulunur. Suyu simgeler ve rengi turuncudur. Bu çakra, arzuları ve yaratıcılığı simgeler. Eğer elinizde boş defteriniz ve boyalarınız ilham bekliyor olursanız sakral çakranızı kontrol edin derim. Aynı zamanda bu çakra dengede olduğunda kişi kendini pozitif, canlı ve şefkatli hisseder.
-
Kalp Çakrası: İsimden de anlayacağımız üzere konum olarak kalp hizamızda bulunur. Havayı simgeler ve yeşil renktedir. Bu çakra, sevgi, şefkat, güven ve tutku gibi duyguları ifade eder. Karakterimizi belirleyen çakramızdır.
-
Boğaz Çakrası: Tiroid bezinin olduğu yerde bulunur. Boşluğu simgeler ve rengi açık mavidir. İlham, inanç ve iletişim durumlarını temsil eder. Kendimize ait ifade edebilme ve iletişim kurabilme özellikleri boğaz çakrası sayesindedir.
-
Üçüncü Göz Çakrası: İki kaşımızın arasında bulunur. Bu çakra üzerine çok fazla araştırmalar bulunur. Üçüncü göz olarak adlandırılmasının nedeni, sezgisel algılarımızın odak noktasıdır. Aynı zamanda evrenle aramızdaki adaptasyonu fark etmemizi sağlar. Bazı insanlar, ruh ile beden arasındaki bağlantı noktası olarak da adlandırır. Kısaca, konsantrasyon ve farkındalık noktası olarak bilinir. Zeka, anlayış. içgüdü ve kendini tanıma durumlarını niteler.
-
Taç Çakra: Başımızın üstünde bulunur. Bu çakra herhangi bir elementi temsil etmez. Beyaz veya mor renktedir. Bu çakra, maneviyatı, düşüncenin, enerjinin tam merkezidir. Bilginin ve bilgeliğin kişinin içine geçişine izin verir.
E-bültenimize abone ol!
Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.