Yaz Döneminde Gönüllü Çalışabileceğiniz 6 Organizasyon
Kariyer - 19 Nisan, 2021 - Okuma Süresi: 5 Dk.
19 Nisan, 2021
Öğrenciler olarak uzun ve yoğun geçen bir dönemdeyiz. Yıl boyu ödevler, raporlar, sınavlarla geçirdik ve hala devam ediyoruz. Şimdi ise yaz dönemi yaklaşıyor ve 3 ay sürecek yaz tatilini nasıl geçireceğimizin farkında olursak hem keyifli bir yaz geçiririz hem de inanılmaz anılar biriktirebiliriz. Üstelik bahsedeceğim şeyler kariyer hayatın için de oldukça yararlı ve CV’ne yazılacak nitelikte! Hazırsan başlayalım.
1) TATUTA ÇİFTLİKLERİNDE GÖNÜLLÜ OLUN
WWOOF Türkiye/ TaTuTa (Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi ve Gönüllü Bilgi, Tecrübe Takası) adıyla 2004 yılında Buğday Derneği tarafından kuruldu. Türkiye genelinde Kocaeli, İzmir, Muğla, Antalya, Samsun gibi bir çok ilimizde ekolojik tarım yapan 75 ekolojik çiftçiye bağlar.
Gönüllüler yemek ve barınma ihtiyaçları karşılığında bilgi, deneyim ve işgücünü paylaşıyor. Ayrıca, gönüllüler hem sosyal bir kaynaşmaya hem de yereldeki gerçek deneyime dayalı bilgiye ulaşabiliyorlar. Gönüllü olarak yapacağımız çalışmalar çok çeşitli. Bunlar mevsimine göre değişmekle beraber meyve toplama, sebze hasadı, sulama, bahçe işleri, reçel, turşu ve pestil yapımı olabilir. Her TaTuTa’nın farklı kapasitesi var. Genel olarak çoğu ev sahibi gönüllülerden en az 1 hafta kalmalarını bekliyor. Kayıt olarak ev sahipleriyle görüşebilir, nerede kalacağınız ne tür işler yapacağınız hakkında bilgi alabilirsin. Doğanın içinde ve öğretici bir deneyim seni bekliyor.
Wwoof Türkiye Sayfası İçin Tıklayın
2) AVRUPA DAYANIŞMA PROGRAMINA KATILIN ( ESC Gönüllüsü Olmak )
Avrupa Gönüllü Hizmeti, istenilen bir AB ülkesinde sosyal içerikli bir projede 2-12 aylık süreler dahilinde yer almanızı sağlayan bir faaliyettir. AGH projelerinde gönüllülerin yol, yemek, konaklama, sigorta, yerel ulaşım, faaliyet masrafları, vize masrafları karşılanıyor. Bunlara ek olarak da her ülke için belirlenmiş sabit bir oran üzerinden cep harçlığı verilmektedir. Her projenin konusu ve şartları farklıdır. Projeyi dikkatlice inceleyip kendinize uygun olan projeye başvurmanız önemlidir.
Projeler kısa ve uzun dönem olarak ayrılıyor. Üniversite öğrencisi olarak genelde yaz dönemi müsait oluyoruz. Fakat yaz dönemine denk gelen kısa dönem projelerin sayısı az. Bu yüzden yayınlanan projeleri sürekli takip etmeliyiz. Yaz dönemi için projelere bu zamanlarda başvurmak gerekiyor. Mevcut projelere Avrupa Birliği’nin sayfasından ulaşabilir veya projelerin duyurusunu yapan belirli sosyal medya sayfalarını takip edebilirsiniz.
Mevcut Projelere Ulaşmak İçin Tıklayınız
3) SPOR GÖNÜLLÜSÜ OLUN
Spor kültürünü yaymak, sporun gelişmesinde görev almak için yaz döneminde gerçekleşecek ulusal ve uluslararası organizasyonlarda gönüllü olabilirsiniz. Bu sayede özgeçmişiniz için yeni beceriler kazanırsınız, yeni insanlarla tanışma fırsatına sahip olursunuz. 22 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşecek 33. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışmasında da 300 gönüllü görev alacaktır. Yakın zamanda başvuruları açılacaktır. Gönüllü arayışları belli dönemlerde Gençlik ve Spor Gönüllüleri Derneğinin sitesinde ve sosyal medya hesaplarında duyurulmaktadır.
Spor Gönüllüsü Olmak İçin Tıklayınız
4) ULUSLARARASI ANKARA FİLM FESTİVALİNDE GÖNÜLLÜ OLUN
4-12 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşecek olan 32. Ankara Film Festivali’nde organizasyonun çeşitli alanlarında çalışacak gönüllüler aranıyor. İstenilen nitelik ve deneyimler: 18 yaşını doldurmuş olmak, Festival tarihlerinde Ankara'da olmak, Festival süresince vaktini Uluslararası Ankara Film Festivali'ne ayırmaya gönüllü olmak.
Festival Gönüllüsü Olmak İçin Tıklayın
5) DENİZ KAPLUMBAĞALARINI KORUMA VE ARAŞTIRMA ÇALIŞMALARINDA GÖNÜLLÜ OLUN
Dalyan İztuzu Plajı'ndaki DEKAMER, Türkiye'de deniz kaplumbağalarına yönelik Kurtarma ve Rehabilitasyon hizmeti veren tek merkezdir. Mayıs-Ekim ayları arasındaki yaz dönemi projelerinde gönüllü olabilirsiniz. Anaç ve yavru çıkışlarını izleme ve yuva merkezlerini tespit etmek, gündüzleri gece meydana gelen kaplumbağa faaliyetlerini rapor etmek gibi çeşitli faaliyetler yürütülür. Bu çalışmalar fiziksel olarak zorlu olabilir. Bu yüzden proje için gerekli motivasyona sahip olmak önemlidir.
Kalacak yer (erkek ve kadınlar için ayrı karavanlar), buzdolabı ve her türlü mutfak malzemesi bulunmakla birlikte klima, elektrikli ısıtma cihazları ve kablosuz ağ imkanı sunulmaktadır. Daha detaylı bilgi ve şartlar için mutlaka siteyi inceleyin.
Dekamer'in Çalışmalarında Gönüllü Olmak İçin Tıklayınız
6) ARKEOLOJİK KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA GÖNÜLLÜ OLUN
2021 yılı için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen kazı, restorasyon, konservasyon çalışmalarında gönüllü aranmaktadır. Genel olarak Arkeoloji, Antropoloji, Restorasyon ve Konservasyon, Antropoloji, Sanat Tarihi, Tarih, Coğrafya, Mimarlık, Harita Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Fotoğrafçılık, Seramik, Resim, Heykeltıraşlık gibi bölümlerde eğitim alıyor/almış olma şartı vardır. Projelerin çoğunda konaklama ve yemek masrafları karşılanmaktadır. Her proje için şartlar değişkenlik gösterdiğinden siteyi dikkatlice incelemelisiniz. İlanlar Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan platform olan Genç Gönüllüler sitesinde yayınlanmaktadır.
Arkeolojik Çalışmalarda Gönüllü Olmak İçin Tıklayınız
E-bültenimize abone ol!
Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.