Mezun Olmadan Önce iyi Bir CV’ye Sahip Olmanızı Sağlayacak Uygulamalar
Kariyer - 20 Aralık, 2020 - Okuma Süresi: 3 Dk.
20 Aralık, 2020
Kredi: Kampüste Ne Var
"Mezun olmadan önce iyi bir cv nasıl hazırlanır? İyi bir cv hazırlamak için hangi uygulamaları kullanabilirim? Cv hazırlarken dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?" gibi sorular kafanızı karıştırıyorsa size yardımcı olabilecek bazı linkleri topladık.
Uykusuz geceler, bitmek bilmeyen projeler, tezler, sunumlar derken koskoca bir eğitim hayatı çabucak bitiyor. Milyonlarca öğrenci iyi bir iş hayali ile yatıp kalkıyor. Sizi hayallerinize kavuşturacak olaylar silsilesinin başında da CV’nizi hazırlamak geliyor. CV’de yaptığımız bir nevi kişisel pazarlama olunca, CV’nin bir reklam niteliğinde olduğunu söylemek yanlış olmaz. İyi reklam iyi araçlardan geçer dedik ve mezun olmadan önce CV’nizi baştan yaratmanızı sağlayacak uygulamaları sizler için derledik.
Görsel açıdan tatmin edici şablonlara sahip uygulamalardan biri. VisualCV’nin en dikkat çekici yanı CV’yi hazırlama kolaylığı. Tarayıcı sayfasından kullanabileceğiniz bu uygulamada şablonu seçtikten sonra eklemek istediğiniz metinleri sürükleyerek sayfa üzerine bırakabiliyorsunuz. Birçok şablon ücretsiz olsa da bazı özel tasarımlarda üye olmanız isteniyor.
Grafik tasarım işleri için kurulmuş bir site aslında Canva. Siteye girip bakarsanız, farklı konularda oldukça başarılı şablonların olduğunu görebilirsiniz. Canva’nın sunduğu hizmetlerden biri de CV tasarımı. Grafik tasarımını CV’ye uyarlayarak birbirinden farklı ve stil sahibi CV’ler hazırlamanız mümkün.
Bu uygulamada CV’yi daha kolay hazırlayabilmeniz için size başlangıçta mesleğiniz, ilgi alanlarınız gibi bazı sorular yöneltiliyor. Ardından bunlara uygun yetenekler, uygulamanın arayüzünde karşınıza çıkıyor, siz de hızlıca CV’nize ekleyebiliyorsunuz. CV’nizin işverenlerle paylaşılmasını sağlayan bir eklentisi de mevcut.
CV’nizi telefon üzerinden hızlıca yapmak istediğinizde kullanabileceğiniz güzel bir uygulama. Giriş yaptıktan sonra eğitim, iş tecrübesi, yetenek gibi bilgilerinizi giriyorsunuz. Ardından, CV Engineer sizin için bu bilgileri bir CV’ye dönüştürüyor. Diğer uygulamalarla kıyaslandığında CV şablonu biraz daha basit olsa da CV Engineer ile etkili bir CV oluşturabilirsiniz.
LinkedIn profilini doğrudan CV’ye dönüştürebilmesiyle öne çıkan bir uygulama. Böylece CV’nizi çok hızlı bir şekilde oluşturabiliyorsunuz. Tek dezavantajı, şablonlar üzerinde oynama yapamıyor oluşunuz. Yani mevcut tasarım ve renklerle yetinmek zorundasınız.
CV’nizi sunum şeklinde hazırlamak oldukça ilginç bir fikir. Farklılık ve yaratıcılık arayan iş verenlerin seveceği türden bir seçenek olabilir. Okul hayatı boyunca yaptığınız sunumları düşünün, şimdi de sunumun konusu kendiniz oluyorsunuz.
Yaratıcı CV’ler yaratmanızı sağlayacak uygulamalardan biri de Vizualize.me. Kişisel bilgilerinizi LinkedIn üzerinden kopyalayarak infografik haline getiriyor. İnfografik üzerinde gezinirken tarihe göre ayrıntılı deneyim gibi bilgilerinizi sayfada aktif olarak görebiliyorsunuz.
CV’nizi video halinde oluşturmak ister misiniz? Yine yaratıcılığınızı konuşturmak için kullanabileceğiniz uygulamalardan biri. Üstelik metin desteği de var. Önce tanıtım metninizi oluşturup sisteme yazılı olarak giriyorsunuz. Ardından video seçeneği ile kendinizi anlatmaya başlıyorsunuz. CV’yi kullanırken hem metin hem de videonuz aynı sayfa üzerinden izlenebiliyor. CV’nizi paylaşmanızın tek yolu CV One üzerindeki URL’yi kopyalamak. İş başvurularında link göndermek nasıl bir etki oluşturur bilemiyoruz.
E-bültenimize abone ol!
Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.