Türkiye'nin En Büyük 2. Kampüsü: ODTÜ Kampüsü
Kampüsten Haberler - 00 Aralık, 0000 - Okuma Süresi: 4 Dk.
00 Aralık, 0000
Bu yazımda sizlere 5 yıldır öğrencisi olduğum Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin kampüsünden bahsedeceğim. Türkiye'nin en büyük 2. kampüsü olan ODTÜ'yü gelin hep beraber tanıyalım.
1. A1 Kapısı
ODTÜ’nün simgelerinden biri A1 kapısıdır. A1 kapısında bulunan Bilim Ağacı heykeli ODTÜ’nün önemli anıtlarından biridir. Değerli rektörlerden biri olan Kemal Kurdaş'ın isteği üzerine, 1966 yılında heykeltıraş Tamer Başoğlu ve mimar Ersen Gürsel tarafından yapılmıştır. Tamer Başoğlu heykeldeki her ucun Atatürk'ün devrimlerini sembolize ettiğini belirtmiştir. Okula yeni giren öğrencilerin ve mezun olan öğrencilerin genelde bu anıt önünde fotoğrafları çekilerek, o anları ölümsüzleştirilir.
2. Devrim Stadyumu
Hem öğrencilerin hem de mezunların kampüsteki en sevdiği yerlerden biri Devrim’dir. Aynı anda yoga yapan, frizbi oynayan, takımıyla antrenman yapan, köpeğini gezdiren ve arkadaşlarıyla bir şeyler yiyip sohbet eden insanları bir arada barındırır. Birkaç kere açık hava sinemasına da ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca meşhur ODTÜ şenliklerinin konserleri de bu stadyumda gerçekleşir.
3. Fizik Çimleri
Kütüphaneye ve yemekhaneye yakın olduğu için öğrencilerin çoğunun mola alanı Fizik çimleridir. Özellikle çok güneş olmayan ılık havalarda kütüphaneden ödünç alınmış güzel bir kitabı burada okumanın keyfi ayrıdır.
4. Kütüphane
Kütüphane sesli ve sessiz iki kısımdan oluşuyor ve oldukça zengin içeriğe sahip. Okumak istediğiniz çoğu kitabı ücret ödemeden ödünç alıp okuyabiliyorsunuz. Ayrıca her hafta yeni çıkan kitaplardan kütüphaneye eklenerek güncelliği korunuyor. Kütüphanenin üst katlarının manzarası da oldukça güzel, bozkırın ortasında yeşilliğe doyuran cinsten. Meşhur kırmızı koltuklarda ders aralarında dinlenmek de paha biçilemez.
5. Yemekhane
Son 2 3 yıldır ODTÜ yemekhanesinde yeni masa-sandalyeler, vegan öğrenciler için ayrı yemekler gibi güzel yenilenmeler yaşandı. Et ürünlerinde bazen denk gelen çiğlikleri saymazsak özellikle çorba ve tatlı konusunda başarılı diyebiliriz yemekhane için. Havuç borona, hamburger köfte ve diğer köftelerin olduğu günlerde çok yoğunluk yaşanıp sıra bölümlere kadar uzanabiliyor.
6. Yalıncak Gölü
Öğrencilerin çoğunluğu tarafından bilinmeyen bir yapay göl barındırır içinde ODTÜ kampüsü. Özellikle koşu ve yürüyüş yapanların haberdar olduğu, kampüsün biraz ücra köşesindedir bu göl. Kampüsü keşfe çıkan her öğrencinin buraya da uğramasını tavsiye ederim. Ama yol üzerinde karşınıza çıkabilecek tilki, vahşi köpek ya da yılan gibi hayvanlar olabileceği için yalnız gitmemenizde fayda var.
7. Kültür ve Kongre Merkezi (KKM)
Yıl içerisinde birçok tiyatro, sergi, konser, seminer, burs mülakatları gibi etkinliklere ev sahipliği yapar. Bunların aralarında oldukça meşhur Tedx de vardır. Her bütçeye uygun etkinlik bulmak mümkündür. Okuldaki toplulukların bir kısmı da yıl içerisinde KKM’de etkinlikler düzenler. Kampüse geldiğinizde Devrim’den sonraki ilk öğreneceğiniz yerin KKM olması büyük olasılıktır.
8. Alışveriş Merkezi
Oldukça ufak olmasına rağmen öğrencilerin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir yerdir. İçerisinde kırtasiye, fotokopici, eczane, yemek yerleri, playstation & bilardo salonu, Gratis ve cafe bulundurur. Dış kısmındaysa balıkçı, terzi ve kuaför vardır. Yani kampüsten hiç çıkmadan yaşamayı deneseniz bunu çok kolay başarabilirsiniz.
9. Spor Salonları ve Yüzme Havuzları
ODTÜ kampüsü içerisinde üç tane spor salonu ve biri açık diğeri kapalı iki yüzme havuzu bulundurur. Spor yapmak isteyen öğrenciler öğrenci kartları ile hiçbir ücret ödemeden bu alanlardan faydalanabilirler.
10. Kampüsten Bazı Fotoğraflar
Sizlere kampüsten kendi çektiğim bazı fotoğraflarla veda etmek istiyorum.
GÖRSEL EKLEYEMEDİM YARDIM EDER M
E-bültenimize abone ol!
Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.