Çukurova Üniversitesi'nde Öğrenci Olmak
Kampüsten Haberler - 04 Temmuz, 2022 - Okuma Süresi: 4 Dk.
04 Temmuz, 2022
Bu yazımda Çukurova Üniversitesi'nde okumanın faydalarından, bünyesinde barındırdığı sosyal-kültür-sanat- spor gibi çeşitli faaliyetlerden ve dolaylı olarak Adana şehrinde yaşamanın avantajlarından bahsettim. Keyifli okumalar.
Çukurova Üniversitesi 1973 yılında kurulmuş ve o tarihten günümüze kadar eğitim faaliyetlerini sürdürmüştür. Bu üniversitede çoğunluğu Adana'da olmak üzere 16 fakülte, 1 konservatuar, 13 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 25 araştırma ve uygulama merkezini bünyesinde barındırır. Eğitim öğretim alanında köklü bir üniversite olması haricinde sosyal faaliyetlerde de bir o kadar köklüdür ve oldukça fazla olanağı vardır.
Çukurova Üniversitesi'nin sosyal faaliyetlerine gelecek olursak bunlara öncelikle okulun bünyesinde yapılan faaliyetlerden bahsederek başlamak istiyorum. Okula başladığınız andan itibaren kampüsün çeşitli yerlerinde birbirinden farklı kulüpler karşınıza çıkacaktır. Özellikle kampüsün merkezinde bulunan Ana Yemekhane bölümünde toplu olarak kayıt yaptırılan kulüpleri rahatlıkla görebilirsiniz. Bunlardan bazılarına örnek verecek olursak; Atatürkçü Düşünce Kulübü, Atlı Spor Kulübü, Bisiklet Kulübü, Çizgi Roman Kulübü, Dağcılık kulübü, Girişimcilik Kulübü, Psikoloji Kulübü, Sinema Kulübü... Ve buna benzer onlarca kulübe kayıt olabilir, imkanlardan faydalanabilirsiniz.
Bunun dışında kampüste bulunan bir diğer faaliyet ise sosyal alanlarda yapılan faaliyetlerdir. Bu sosyal alanlar; Sinema Salonu, Eğitim Ve Dinlenme Tesisleri'dir. Burada çeşitli filmlere arkadaş ortamıyla, bireysel ya da kulüpler aracılığıyla gidebilir, çeşitli konferanslara katılabilir, sempozyum, münazara, yarışma gibi çeşitli sopsyal faaliyetlere katılabilirsiniz.
Eğitim alanında faaliyetleri elimden geldiğince kısa ve öz tutarak sizlere aktardım. İşin renkli kısmı ise eğlence, festival, konser alanlarında yapılan faaliyetlerdir. Burada size Çukurova Üniversitesi'nde öğrenci olmanın sağladığı faydalardan bahsedeceğim. Her sene Çukurova Üniversitesi tarafından Mart-Nisan-Mayıs aralığında çeşitli konser organizasyonları yapılır. Bunların bazısı halka açıktır yani isteyen herkes gelebilir. Bunlara örnek verecek olursak Çukurova Rock Festivali en güzel örnek olacaktır. Bunun dışında üniversite kendi bünyesinde konser düzenler ve buna sadece Çukurova Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin katılmasına olanak sağlar. Bu konserlerden bazıları ücretli olsa bile büyük bir çoğunluğu ücretsiz olarak öğrencilere sunulur.
Üniversite bünyesinde bulunan spor tesisleri ise; Açık Spor Tesisi ve Kapalı Spor Tesisi'dir. Bu tesislerde birbirinden farklı spor dallarına yönelebilir ya da hobi amaçlı bunlara katılabilirsiniz. Bu spor alanlarından bazıları; yüzme, voleybol, koşu, fitness, basketboldur. Bunlara ücretsiz bir şekilde ulaşıp kendinize yeni spor uğraşları belirleyebilirsiniz.
Bu eğlenceler sadece kampüs içinde değil kampüsün dışında hatta şehrin merkezinde yapılabiliyor. Bunların en meşhuru Portakal Çiçeği Festivali'dir. Adana'da her yıl düzenlenen bu festivale birbirinden renkli görsel şölene şahit olabilirsiniz. 3 veya 7 gün süren bu festivale şehrin her yerinden katılım var. Sadece şehir ile sınırlı kalmıyor çeşitli illerden onlarca insan bu festivale katılarak hem eğleniyorlar hem birçok faaliyetten faydalanıyorlar. Bu festivale her sene birbirinden farklı onlarca sanatçı katılıyor. Bu sanatçılar eşliğinde isteyen konser alanında eğleniyor isteyen kurulan standlardan hediyelik ürün beğeniyor,ya da yöresel lezzetleri tatmak için kurulan çadırlara yöneliyorlar.
Kampüsten ayrı şehir merkezinde yapılan bir diğer konser ise Çukurova Rock Festivali'dir. Bu halka açık bir konserdir. Bilet alan herkes bu konser alanına girip eğlenebilir.
Kültür sanat alanına ilgi duyanlar da unutulmadı. Sanat müziğine, musikiye, operaya ilgisi olanlar için ise belediye hizmet sunmaktadır. Çeşitli belediye binalarında, halkevlerinde, kültür merkezlerinde bu tarz kültür sanat alanında yapılan faaliyetler vardır. Bunların çoğu halka açık yapılır. Yani çoğu ücretsizdir. Ücretli olanlarda ise öğrencilere olanak sağlanır.
Çeşitli kurslarda kendini geliştiremek isteyen ya da istediği kursu kampüsün bünyesinde bulamayanlar için ise devreye halkevleri, etüt ve kültür merkezleri devreye girer. Burada biribirnden güzel yüzlerce kurs bulunur. Dikiş, nakış, hat sanatı, çocuk gelişim, yaşlı bakım, seramik, cam oyama, aşçılık, çeşitli sınav alanı ile iligli kurslar ve yüzlercesi... Hepsinden ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.
E-bültenimize abone ol!
Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.