Dekoratif Mum Nasıl Yapılır?
Eğlence - 13 Haziran, 2022 - Okuma Süresi: 3 Dk.
13 Haziran, 2022
Son zamanlarda neredeyse herkesin merak duyduğu hatta bunu ticarete döktüğü mumların nasıl yapıldığını sizler için derledim. Sizlerde bu bilgilerle istediğiniz mumu yapabilir, belki de bunları satarak ek gelir elde edebilirsiniz. İyi okumalar!
Daha çok dekoratif olarak kullanılan mumlar son dönemde inanılmaz derecede moda haline gelmişti. Tüm renklerde, kokularda ve şekillerdeki mumları yapmayı öğrenenler bunları birer ek gelir haline getirerek sosyal medya hesaplarından satmaya başlamıştı ki hala daha bunları satan sayfalar mevcut. Peki siz kendi mumunuzu kendi zevkinize göre yapmaya ne dersiniz? Belki bunu yapmak sizde hobi haline gelir ve ek kazançlar elde edersiniz. Şimdi sizler için mum yapımının tarifini verelim.
Mum yapabilmek için bizlere gerekli olan malzemeleri şu şekilde sıralayalım;
- Soya wax
- Suyu ısıtmak için tencere veya cezve
- Isıya dayanıklı bir kap
- Mumu yapmak istediğiniz kavanoz ya da kalıp
- Mum fitili
- Fitilin düzgün durması için mandal ya da sabitleyici herhangi bir şey
- Süslemek için kuru yaprak ya da kuru meyve ( Tamamen kendi istediğine bağlı olduğundan istediğiniz her şeyi kullanabilirsiniz.)
- Kokulu mum yapmak istiyorsanız esans
- Renklendirmek istiyorsanız mum boyası
- Karıştırmak için çubuk
Mumun yapılışı;
Öncelikle mumu yapmak istediğiniz kavanoz ya da kap için gerekli olan soya waxına göz kararı karar vererek seçtiğiniz ısıya dayanıklı kabın içerisine atarak mum yapmaya başlıyoruz. Suyu ısıtacağımız kaba suyu koyarak ısıtıyoruz ve içerisine soya waksını koyduğumuz kabı suyun içerisine koyuyoruz. Soya waxına su değmemesi gerekiyor bu yüzden ısıtacağınız suyun miktarına buna göre karar vermeniz gerekli. Kavanoz kullanıyorsanız soya waxı erimeye başlayınca mum fitilinizin altını soya waxına bandırıp hızlıca kavanozun tabanının altına elinizle bastırarak sabitleyin. Tamamen eridiğinden emin olduğunuzda soya waksını suyun içerisinden alarak istediğiniz esansı ekleyin. Renkli yapmaya karar verdiyseniz istediğiniz mum rengini ekleyerek çubukla karıştırın. Renk tamamen yayılınca seçtiğiniz kalıba hızlıca ve baloncuklar oluşmayacak şekilde dökmeniz gerekli. Son olarak mumunuzun fitilinin kaymaması ve düz bir şekilde kalıplaşması için mandal ya da herhangi bir sabitleyici ile sabitleyin. Üzerini dilediğiniz şekilde kuru yaprak ya da meyvelerle, simlerle süsleyebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz mumunuzu 12 saat kadar beklettikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. İyi iş çıkardınız!
Mumunuzu kavanozda yapmak istemiyorsanız internet satış sitelerinde birbirinden farklı şekillerde kalıplar bulabilirsiniz. Bir diğer yandan eğer mum yapmak isteyip hiçbir malzemeniz yoksa internet sitelerinden ya da hobi dükkanlarından mum yapım setini alabilirsiniz.
Soya waksı yerine neden parafin kullanmadık?
Parafin; petrolden elde edilen beyaz renkli ve kokusuz bir maddedir. Sağlığa da zararı olan parafinin yerine tamamen bitkisel kaynaklı olan soya waxının kullanılması daha doğru bir seçim olacaktır. Bir diğer yandan parafinden yapılan mumlar soya waxından yapılan mumlarla kıyaslandığında soya waxlı mumların daha uzun süre kullanıldığı görülmüştür. Parafinin fiyatı soya waxına göre daha düşük olsa da sağlığımız için parafinden kaçınmamız gerekli.
E-bültenimize abone ol!
Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.