Coursera'dan Ücretsiz Sertifika Nasıl Alınır?
Eğitim - 14 Ekim, 2021 - Okuma Süresi: 3 Dk.
14 Ekim, 2021
Online eğitim ve öğrenim platformu olan Coursera, dünyada önde gelen üniversitelerin ve özel şirketlerin sunduğu çeşitli ücretli - ücretsiz kurslar sunan bir sosyal girişimdir. Gelin bu platformu beraber inceleyelim.
Online eğitim ve öğretim platformu olan Coursera ile ücretli kurslara kaydolmak isterseniz ilk 7 gün ücretsiz deneme sürümü sonrasında aylık 59 dolar veya yıllık 399 dolarlık ödeme planı satın almanız gerekmekte. (Müsait olduğunuz bir hafta 7 günlük ücretsiz denemeyi başlatıp seçtiğiniz kursu bitirmek mümkün fakat bitirdiğiniz kursun sertifikasını almak ise ücretli.)
Edu uzantılı bir üniversite e-mail adresine sahipseniz yılda bir kez ücretli kurslardan birine kaydolup kaydolduğunuz kursu dilediğiniz zaman bitirip sertifikanızı alabilirsiniz.
Coursera hesabınız üzerinden bir kursa kaydolup, sertifika almak istiyorsunuz fakat yukarıda bahsedilen seçeneklerden birine sahip olmadığınızı varsayalım. Yapılması gerekenler sırasıyla şu şekilde;
Kaydolmak istediğiniz kursun sayfasına girdiğinizde “Enroll for Free“ butonunun yanında “Financial aid available” seçeneğini göreceksiniz. Bu seçenek sizin ücretsiz bir şekilde kursa kaydolup, sertifika almanızı sağlayacak finansal destek başvurusu yapmanıza olanak tanıyor.
Bu seçeneğe tıkladıktan sonra finansal desteğe başvuru talebinizin 15 gün sürebileceğini belirten bir pencere ile karışılacaksınız. “Continue to the application” seçeneğine tıklamalısınız.
Karşınıza çıkan iki onay kutucuğa tik atıp, boşluğa “I agree to the terms above” yazdıktan sonra “Continue” butonuna tıklayarak başvurunuza devem etmelisiniz.
Karşınıza “Background Information” başlıklı bir sayfa çıkacak. Sırasıyla Eğitim Durumu, Yıllık Gelir (Amerikan Doları cinsinden), "Çalışma Durumu" ve bu kurs için ne kadar ödeyebileceğinizi doldurmalısınız.
Örneğin: Lise için Eğitim Durumu’nu “High School” olarak seçebilir ve Çalışma Durumu’nu Student olarak işaretleyebilirsiniz.
Sayfayı aşağı doğru kaydırdığımızda “Neden Finansal Yardım’a başvuruyorsun” ve “Bu kurs, kariyer hedeflerinize ulaşmanızda size nasıl yardımcı olacak” şeklinde iki adet soru ile karşılaşacaksınız. Her soruyu minimum 150 kelime ve İngilizce olarak ile yanıt vermeniz beklenmekte.
“İlk soruda kendinizden, okulunuzdan/bölümünüzden bahsederek başlayabilirsin. Ardından maddi durumundan ve Türk Lirasının Dolar karşılığından bahsedebilirsin.”
“İkinci soru için, hayallerinden/hedeflerinden bahsederek başlayabilirsin. İleride edinmeyi düşündüğünüz meslekten ve bu kurs ile olan kesişiminden bahsedebilirsin.”
Sayfanın sonuna geldiğimizde“I’m not a robot” ve “Submit Application” butonlarına basıp başvuruyu tamamlayabilirsin.
Sonuç 15 gün içerisinde e-mail olarak tarafınıza gönderilecektir. Başvurunuz için yanıt beklerken kursu almaya başlayabilirsiniz. Bunun için “Financial Aid Available” Görünümüyor ise, “Enroll for Free” seçeneğine tıklamalısınız.
Audit‘e tıkladıktan sonra sizi kurs ekranına yönlendirecektir. Bu aşamadan itibaren kurs içeriğine ücretsiz erişebilirsiniz. Ancak sertifika alabilmeniz için sonraki aşamaları da tamamlamalısınız.
E-bültenimize abone ol!
Haftanın en popüler içerikleri, en çok kazananlar ve staj haberleri bültenimizde.